Viljandi folk muutub ökomaks

Aurelia Aasa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Topsiring esmakordselt Joogafestivalil.
Topsiring esmakordselt Joogafestivalil. Foto: MTÜ Topsiring

Algaval nädalal alustab Viljandi pärimusmuusika festivalil korduvkasutatavate joogitopside algatus Topsiring. 

Festivalil tutvustatakse ja katsetatakse Topsiringi süsteemi, et järgmisel aastal festival täies mahus ühekordsetest topsidest priiks muuta.

Topsiringi projektijuht Kadri Kaarna loodab, et ka festivali külastajad ning toitlustajad tulevad ideega kaasa ning selgitab: «Jaani kiriku kõrval asuvast Topsiringi telgist saab 2 või 3 eurose pandi eest lunastada taaskasutatava topsi, tassi või pokaali, kuhu paluda toitlustajatel ostetavaid jooke serveerida. Topsi tagastamisel saab külastaja tagasi ka pandiraha, seega lõpp-kokkuvõttes on topsi kasutamine külastajale täiesti tasuta».

Topsiringi telgi tunneb ära selle ees asuvate suurte lamamispatjade järgi, mis on tehtud Viljandi erivajadustega inimeste poolt erinevatest tekstiilijäätmetest.

Esmakordselt sai Topsiringi projektiga tutvuda Haapsalus toimunud Joogafestivalil. MTÜ plaaniks on projekti laiendada ja nii katsetataksegi projektiga mitmetel suvistel festivalidel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles