Tehke see kohe teleseriaaliks!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kuidas lõhnab kuri"
"Kuidas lõhnab kuri" Foto: Kirjastus Fantaasia

Margus Haav «Kuidas lõhnab kuri»
Kirjastused Fantaasia ja Täheveski, 128 lehekülge

Väidetavalt kirjutas Albert Einstein, kes ise soovitas USA valitsusel 1939. aastal tuumapommi luua, hiljem Harry Trumanile: «Ma ei tea, mis relvadega peetakse kolmas maailmasõda, kuid neljandas maailmasõjas võideldakse kaigaste ja kividega.» Selles kolmanda maailmasõja järgses maailmas toimubki Margus Haava ulmeromaani tegevus.

«Kuidas lõhnab kuri» on stiilipuhas žanrinähtus, autor teadis täpselt, mida ta tegema läheb, ning pani selle siis kõiki kaanoneid järgides kirja. Lühidalt sisust. Pärast paarkümmend aastat tagasi toimunud suurt sõda on tsivilisatsioon hävinud ja vähesed ellujäänud püüavad omadega kuidagi toime tulla, enamasti ligimese arvelt, kui sellist õnnestub kohata, tappa ja röövida. Kaigas, kirves ja matšeete on kõige tõhusamad relvad, sest laskemoona pole peaaegu kellelgi järele jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles