Leiba ja pulma

Sandra Jõgeva
, kunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Kennedy-Cutler «Force Quit»  (2016)
David Kennedy-Cutler «Force Quit» (2016) Foto: Mari-Leen Kiipli

Kahe noore New Yorgis resideeriva kunstniku näitus on märkimisväärne kahel põhjusel. Esiteks teeb selle Eestisse toomisel Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus koostööd maineka New Yorgi galeriiga Art in General. Teiseks on see esimene näitus, mis avatakse uuel galeriipinnal – nimelt on Eesti Kunstnike Liidule kuuluvas kunagises kunstikombinaadis, nüüdses ateljeede kompleksis ARS avatud projektiruum.

Esmapilgul tundub galerii sobivat eelkõige monumentaalsematele töödele – hiigelsuures kõrgete lagedega natuke räämas ruumis kaotavad kammerlikumad teosed suure tõenäosusega oma mõju.

See juhtub Cutleri installatsiooniga «Leib», üsna klassikalise lähenemisega teosega, mille puhul on galerii põrand kaetud hallitanud leivaviilude koopiatega. Cutler toob argise eseme kunstikonteksti, nagu seda popkunstist 1960ndatel saadik tehtud on, lisaks teeb sellest oma «signatuurobjekti». Leivaviilud on leidnud koha ka trükituna tema kostüümile, mille juurde kuulub mask tema enda näoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles