Triin Ruubel: see on maailma parim töö

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO kontsertmeister Triin Ruubel.
ERSO kontsertmeister Triin Ruubel. Foto: Jaanus Lensment

Kontsertmeister Triin Ruubel on ERSOs töötanud poolteist aastat. See aeg on olnud nii intensiivne, et noor andekas viiuldaja ei olegi jõudnud seda analüüsida. 

Orkestri hommikuse proovi vaheajal päeva esimest kohvi rüübates ütleb ta õhinal, et kogemusi on selle lühikese ajaga tulnud väga palju juurde, kogu kollektiiv saanud tuttavaks ja lähedasemaks. «Üldiselt on see aga möödunud kui kiire rongisõit, mil maastik vuhiseb mööda ning sa ei olegi märganud, mis seal täpselt on.»

Ruubel on kontsertmeistri tööst alati unistanud, ta valiti ERSOsse kunstinõukogu hääletuse tulemusena, kus osalesid nii ERSO kunstiline juht ja peadirigent Neeme Järvi, ERSOga koostööd teinud dirigendid kui ka orkestri pillirühmade kontsertmeistrid. Nüüdsest jagab Ruubel ERSO kontsertmeistri kohuseid võrdselt Arvo Leiburiga, kes on sellel ametikohal töötanud alates 2001. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles