Kolm karu, kuldkiharake ja saepuru

Sandra Jõgeva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Reinumäe näitus «Hommik neljatoalises».
Rene Reinumäe näitus «Hommik neljatoalises». Foto: Sirja-Liisa Eelma

Rene Reinumäe kuulub kolmekümnendates eluaastates Eesti skulptorite põlvkonda, kes on oma erialal praegu kõige nähtavam. Nad on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia ning osa eelnevalt ka Tartu Kõrgema Kunstikooli ning nende loomingus on palju ühist. 

Ka Eike Eplik, Jass Kaselaan, Edith Karlson, Berit Talpsepp-Jaanisoo, Art Allmägi ja Maigi Magnus töötavad tavaliselt suure formaadi ning eksperimentaalsete, ebatraditsiooniliste materjalidega. Veel üks ühendav tegur on teatav absurdihuumor ja tugeva narratiiviga suurejoonelised, mastaapsed installatsioonid.

Need narratiivid meenutavad sageli sürrealistlikke vinjette, mis on teostatud omajagu vastuoluliselt – ühelt poolt suure töömahuga ja suures formaadis, teisalt tihti väga ajutiste materjalidega. Samas tundub neile kunstnikele olulisem olevat oma teostega vaieldamatu efekti tekitamine ja mitte kommertslikus mõttes edukate objektide tootmine. Aga ütles ju juba Oscar Wilde, et kunsti ülesanne on äratada imetlust...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles