Maailma dokfilmi paremik ja esilinastused DocPointil

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmifestivali avab Sandra Jõgeva režiidebüüt «Armastus…».
Filmifestivali avab Sandra Jõgeva režiidebüüt «Armastus…». Foto: Kaader filmist

25. jaanuaril algav DocPoint Tallinn 2017 toob tänavu vaatajani 45 värskeimat dokumentaalfilmi üle maailma. Festivali filmivalikus on taas parimad palad läinud aasta dokumentalistika paremikust – tuntud tegijad, kuumad teemad ja liigutavad sündmused.

Programmikoostaja Filipp Kruusvalli sõnul on tänavu kaheksandat korda toimuva DocPointi kavas rekordarv kodumaiseid filme ja iga päev esilinastub üks Eesti tõsielufilm. «Kava koostades oli maailma parimate režissööride teostega kõrvuti mitmeid Eesti filmiloojate kunstiliselt kõrgel tasemel üllatusi ja nende esitlemine DocPointil on festivalile ühtaegu nii au kui ka privileeg,» ütles Kruusvall.

Filmifestivali avab Sandra Jõgeva režiidebüüt «Armastus…», karm lugu heast perekonnast pärit andekast kunstitudengist Veronikast, kes mõistetakse süüdi oma elukaaslase pussitamises. Kuidas algas vägivaldne armastussuhe ja miks võttis noore naise elu ennasthävitava pöörde, sellele otsivadki autorid nüüd vastust.

Samuti toob DocPoint Tallinn esimest korda Eestis kinolinale Amsterdamis IDFA žürii eripreemia pälvinud «Tule tagasi vabana», mille produtsent on Riho Västrik, festivalil on kohal ka režissöör Ksenia Okhapkina. Samuti esilinastub Eesti ja Leedu koostöös valminud Tjan Šani mäestikust kõnelev kaunis loodusfilm «Naine ja liustik». Mõlemat viimatimainitut ühendab filmimuusika autorina ERRi aasta muusikuna tunnustatud Robert Jürjendal.

Esilinastuvad ka üksiku noormehe õnneotsingutest kõnelev Minna Hindi «Appi, ma vajan armastust» ja Aljona Suržikova Sotši olümpiale jalgu jäänud Eesti külade saatusest rääkiv «Lumi punasel lagedal».

DocPoint Tallinn toimub 25.–29. jaanuarini kinodes Sõprus ja Artis. Täpsem programm on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles