Eesti teatriloos ülitähtis maja alustas uut elu

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Mehed, kas jalad tegite puhtaks!?» ehmatas Aivar Mäe jõuline hääl igaüht, kes pistis nina sisse teatriliidu vastrenoveeritud loomemaja ukse vahelt. Mudaste saabastega heleda männilaua karva põrandale astumine on, nagu oleks ajakirjanik selle saapa Mäe valgele särgile asetanud.

Täna avatakse Koolimäe külas Lääne-Virumaal jälle teatriliidu loomemaja ja Estonia peadirektor Mäe on selle projektijuht. Kahekordne, Skandinaavia vurhvi seest ja väljast hele maja asub paarisaja meetri kaugusel merest ning sinnani viivat rada männimetsa all palistavad tihedad mustika- ja pohlavarrepuhmad. «Marju on siin kõvasti, ja kukeseeni ja männiriisikaid ka,» valgustab ajakirjanikku külamees, keda Võsult Vergini kõik Piibu-Jaanina tunnevad.

Koolimäe majal on Eesti teatrielus – selles osas, mis otse lavalaudadele ei kuulu – võimas roll. Siin on suvitanud meie teatrimaailma säravaimad tähed. Kuidas see suvituselu tol ajal käis, mäletab hästi põline Koolimäe elanik Villu Tommula (sündinud 1959).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles