Vaimulikud protesteerivad taas õudusfilmifestivali vastu (2)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HÕFF sai avalöögi.
HÕFF sai avalöögi. Foto: Eduard Laur

Grupp Haapsalu vaimulikke on saatnud Haapsalu linnavalitsusele ja volikogule kirja, milles seavad kahtluse alla linna toetuse Haapsalu õudusfilmide festivalile (HÕFF).

Grupp vaimulikke (Eenok Palm, Urmas Rahuvarm, Viktor Romanov, Valdo Nõlvak, Jüri Ilves ja Rein Käsk) viitab, et esimest korda pöördusid nad filmifestivali küsimuses linnavalitsuse poole juba 6. märtsil, kuid pole sellele vastust saanud. Protestikiri ilmus täna ajalehes Lääne Elu.

«HÕFFi püütakse näidata kena kultuuriüritusena, mille toetamine oleks justkui avalik huvi. Tegelik mõju on aga mitmekülgselt halb. Kas poleks mõistlikum analüüsida HÕFFi mõju mitte hetkeemotsioonide ajel, vaid pikemas ja laiemas perspektiivis? Ürituse korraldajad ja pooldajad on püüdnud seda serveerida kui linnale tulu toovat kultuuriüritust. Leiame, et niisugune määratlus on sügavalt ekslik. Mida head saab olla kurjuse kunstilisel kujutamisel? Inimeste hirmutamist ja vigastamise, sandistamise või tapmise eksponeerimist meelelahutusliku, lõbusalt mängulise tegevusena tuleks näha mitte kultuurilise, vaid pigem peamisi eluväärtusi lammutava tegevusena,» argumenteerib grupp vaimulikke Lääne Elus avaldatud arvamusartiklis. Loe artiklit täismahus siin!

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et vaimulike kiri sai linnavalitsuselt vastuse juba 3. aprillil. Linnavalitus põhjendab selles põhjendatakse festivali toetamise vajalikkust. Vastukiri on ära toodud siin.

HÕFF toimub Haapsalus juba 12. korda. Tänavu kestab õudusfilmide festival 28. aprillist 30. aprillini. Tutvu festivaliga siin!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles