Eesti film luubi all

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumõistja
Kohtumõistja Foto: Kaader filmist

«Kohtumõistja»

Ingliskeelne draama geeniteadlasest Johnist, kes otsustab akadeemilise karjääri pooleli jätta ja viia ellu oma kauaaegse unistuse, mida kutsub «õigluse missiooniks»

Stsenarist ja režissöör Kadri Kõusaar.

Operaator Jean-Noël Mustonen. Kunstnik Liisi Eelmaa. Helilooja BJ Nilsen

Peaosas Lee Ingleby

Eesti-Rootsi 2012

Alates 15. märtsist Eesti kinodes

Tiina Lokk
PÖFFi juht ja filmikriitik


Hinne 3

Huvitav teema. Hea kaamera-, hea näitlejatöö... aga väga tuim teostus. Palju teksti, mida on igav jälgida, sest see on dramaturgiliselt pingestamata. Film siiski on visuaalne kunst, ehkki jah, võib ka nii.

Indrek Kasela
kinopidaja


Hinne 3

Võimalik, et ma pole piisavalt rafineeritud, aga mulle tundub see film igav. Kliinilised kaadrid, pretensioonikas paatos. Peategelane on kui ameerika psühho Patrick Batemani säästuvariant. Kiitus selle eest, et Kõusaar proovib areneda ja elab Eesti filmipildis omas ruumis. Siiski ei pea alati just väga suuri hüppeid ette võtma.

Lenna Kuurmaa
muusik


Hinne 3

Meeldis filmi süvenev aeglane rütm, mõtlik ja kohati õudu tekitav fiiling. Üllatas režissööri käekiri, mis erineb mu meelest varem nähtud eesti filmide omast.

Roman Baskin
näitleja ja lavastaja


Hinne 3

Päris uhke on vaadata tasemel näitlemist – inglise traditsioon –, huvitavaid loodusvõtteid, pildilist esteetikat jne, jne. Siiski on harjumatu, et meil on nüüd ingliskeelne film, homme ehk ka ingliskeelne raamat ja ingliskeelne teater… Mage provintslikkus, see minu jutt? Aga oh paradoksi, režii on just sellesama provintsliku maailmavaate ja ka teostusvõime taga kinni. Mis on provintslikkuse põhitunnuseks? See, kui ambitsioon on suurem tegelikest võimetest.

Keskmine 3,0

Varem:

«Villa Antropoff» – 4,75

«Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu» – 4,25

«Seenelkäik» – 4,0

«Elavad pildid» – 4,0

«Ussinuumaja» – 3,75

«Karikakramäng II» – 3,5

«Eestlanna Pariisis» – 3,2

«Vaeste kirjanike maja» – 3,0

«Puhastus» – 3,0

«Deemonid» – 3,0

«Kõik muusikud on kaabakad» – 2,25

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles