Noorte filmifestival Koolifilm kolib internetti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolifilmide festival toimub tänavu internetis.
Koolifilmide festival toimub tänavu internetis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Majanduslikel kaalutlustel toimub noorte filmifestival Koolifilm 2010 seekord internetis ning vabatahtlike töö tulemusena.

Konkurss toimub tänavu kokku kuues kategoorias, millest põhikategooriaid on neli: lühimängufilm, dokumentaalfilm, animafilm ja kirjapandud filmiidee, teatas Eesti Rahvusringhääling.

Veel saab esitada töid teemal «Koolikiusamisest kopp ees!», kuhu oodatakse kuni kolmeminutilisi filme. Käivitub ka «Retronurk», kuhu praegused filmitegijad võivad saata või üles riputada oma kunagisi esimesi töid, kooliaegseid filme.

Festivali üks korraldajaist, ETV lavastuslike saadete toimetuse juhataja Gerda Kordemets ütles, et tänavune Koolifilm on jätkuks 2007. aastal Kinobussi eestvõttel toimunud festivalile.

Tookord laekus tema sõnul ligemale sada filmi ja võidutööd oli sedavõrd heal tasemel, et neid näitas ETV.

«Majanduslikel kaalutlustel taassünnib festival internetifestivalina ning vabatahtlike töö tulemusena, kuid pole võimatu, et kui Koolifilm noorte hulgas menukaks osutub, kasvab see edaspidi filmihuviliste noorte iga-aastaseks kogunemiseks,» rääkis Kordemets.

Koolifilmi esmane eesmärk on tema sõnul olla väljundiks uute filmiannete esilekergitamisel, kuid oluline on ka ühiskondlik-poliitiline apsekt.

Nõnda hakkab igal festivalil olema eriteema rubriik - tänavu on selleks «Koolikiusamisest kopp ees!».

Filmide laekumise tähtaeg on 5. aprill ning filme saab igaüks üles laadida internetis Koolifilmi kodulehel või saata/tuua aadressil: ETV, Faehlmanni 12, 15029 Tallinn, märgusõna Koolfilm 2010.

Festivalile laekunud töid hindab gümnaasiuminoortest, filmiprofessionaalidest ja ajakirjanikest koosnev žürii. Võitjad kuulutatakse välja 30. aprillil rahvusringhäälingu programmides, Koolifilmi kodulehel ja ERR-i portaalis.

Festivali peaauhind on ühepäevase filmikoolituse meistriklass, mille võiduvõimalus on kuni kahekümnel noorel filmitegijal. Meistriklass toimub tänavu 7. mail. Festivali võidutöid näitab ETV2.

Külasta ka Koolifilmi ametlikku kodulehte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles