Kriitik: mida on ühist näosaatel ja saja-aastasel sõjal?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmandat hooaega hullutab vaatajaid TV3 telesaade «Su nägu kõlab tuttavalt». Kontseptsioon iseenesest on ju lahe - tuntud inimesed teisi tuntud inimesi parodeerimas ja muidu nalja tegemas.

Avasin telekava, et uurida, millal nali pihta hakkab ja pidin ümber kukkuma. See saade kestab kaks ja pool tundi! Püha issa ristikene, kellel selline aeg varnast võtta on?! Ma saan aru, et tegemist on populaarse saatega ja mida kauem kanal seda venitada suudab, seda kasulikum see neile on, aga no andke andeks. Miks? Ainukene põnev asi selle juures on ju reaalselt esinemised, mis kõik kokku võtaksid maksimaalselt pool tundi. Enamasti on ka kohtunike jutt selline suvaline ümmargune mull: «Mulle väga meeldis!», «Vokaal oli super!» ja muu säärane kiitus. Ainuke kord, kui ma elus veel nii üllatunud olin, oli siis, kui ma sain teada, et meie kanalitel jookseb üks seebikas, mis on kaks tundi pikk! Seebikas! 

Eks see ole vist nii, et enamikel eestlastel mängib televiisor kogu aeg taustaks. Siis ei ole ju suurt vahetki, kas näosaade pläriseb sul telekas tund või kaks, või ühel ilusal päeval ehk hoopis viis tundi. Mina aga lapsega teleka ees istuda ei taha. Ma lugesin artiklit, et lapsed konkreetselt vegeteerivad niisama teleka ees ja lülitavad ennast muust maailmast välja. Olen seda endagi lapse puhul täheldanud, kuidas ta teinekord vajuks nagu transsi, kui telekast mingi multikas peaks tulema.

Seega ka lugejatele teadmiseks - kui televiisor mängib pidevalt taustaks, on see piisav, et lapse keelelist arengut aeglustada. Asi on lihtsalt selles, et see põhjustab lapsega vähem rääkimist, mistõttu pärsidki oma lapse arengut. Ja mille nimel? Et kaks ja pool tundi vaadata, kuidas inimesed teesklevad kedagi teist ja siis natukene laulavad ja tantsivad? Heh, ma laulan ja tantsin selle aja sees parem ise, käin poes, teen söögi valmis, mängin lapsega, blogin, loen raamatut, värvin seina ja kõike muudki, mis sinna kahe ja poole tunni sisse mahub. 

Õnneks leidsin ma lahenduse. Kordus TV pakub sellist võimalust, et saab saatest vaadata ainult neid kohti, mida ise tahad ja igavamad kohad vahele jätta. Säästsin tubli kaks tundi ja sain eilsest saatest üsna adekvaatse ülevaale. Lausa nii hea, et ma ausalt enam selle pärast teleka taha ronima ei vaevu. Kui keegi midagi väga kiidab, saan ma seda hiljem internetist ka järele vaadata, ilma, et kaks ja pool tundi seda taidlemist kuulma peaksin või kordus TVga maadlema peaksin.

Kõigepealt oli Lauri Liiv tehtud Marilyn Monroeks. Ausalt, ma mõtlesin, et ma näen sellest Monroest veel kaks nädalat õudusunenägusid, sest ta nägi välja, nagu oleks vaene Marilyn paar kuud jões hulpinud, seejärel oleks keegi ta välja õngitsenud ja talle miskipärast mehe käed külge õmmelnud ja lõpuks ka veel juuksetutaka ära kiskunud. Laulmine ei olnud ka just midagi vapustavat. Ainukene lahe kild oli Vaariku kommentaar selle kohta, et küllap see Liiv üks kapihetero on. Siis lausa naersin ja puha.

Seejärel oli Luisa Värk kehvasti vanaks meheks grimmeeritud. Jah, mõistan, et võib raske üldse ligilähedanegi välja näha, kui sa EI ole vana mees, aga kuna ma siin juba oma arvamust avaldan, siis minu meelest oli nagu natukene pläss. Ta nägi välja, nagu vaesel Kuslapil oleks mingi haigus.

Jan Uuspõld oli minu meelest täitsa Bieberi näoga, aga teate, mul on raske Jani vaadata mingit nalja heitmas. Ma olen lihtsalt temast meedias nii... kurbasid ja süngeid artikleid lugenud, et ma lausa näen tal seda elu pettumust silmis kui ta jälle kuskil lolli peab mängima. Ehk on see vaid minus kinni ja tegelikult on ta hirmus õnnelik ja rõõmus, kes seda teab. Kes seda teab...

Mardi kohta ütlen vaid seda, et kui tal kunagi rahamured tulevad, siis Tais saaks ta kindlasti tööd. 2016. aastal heidaks sellise iludusega küll koosellu...

Liis Lemsalu on üks nendest õnnelikest, kes on nii ilus, et tee ta milliseks tahad, ikka on ilus. Huvitav, kas ta on kunagi mõelnud hoopis tantsijakarjäärile, tal tundub see väga hästi välja tulevat. 

Ja siis ma pean tunnistama, et ma lihtsalt ei viitsinud enam edasi vaadata ja tulin lapsega mängima. Mu peigmees nägi veel seda Eminemi parodeerimist Kristeli poolt ja seega võin jagada tema kommentaari: «Alguses kui nad proove tegid, siis ta ei osanud üldse laulda ja pärast tuli juba päris hästi!».

Nojah. Nagu öeldud - tore saade ja tore formaat, aga no mitte ei viitsi iga nädalavahetuse lõpp nii kaua teleka taga passida. Sest sarnaselt saja aastasele sõjale kestab ka SNKT umbes sada aastat...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles