Evi Arujärv: mõnes asjas Purga eksib

, Eesti Muusika Infokeskuse direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Arujärv
Evi Arujärv Foto: Erakogu

Eesti muusika infokeskuse direktor kommenteerib Heidy Purga artiklit, kus viimane seadis kahtluse alla muusika-aasta 2015 projektide rahastamise.

«Mina arvan, et eesti muusikaelus on lahedalt ruumi erineva profiiliga inimeste ja organisatsioonide jaoks. Heidy Purgal on õigus selles, et MTÜ Eesti Muusika Infokeskus kui infot koguv ja vahendav organisatsiooni loodi 19 aastat tagasi Heliloojate Liidu ja veel 14 muusikaorganisatsiooni poolt tõesti just selleks, et esindada muusikaprofessionaalide huvisid. Meie heliloojate ja interpreetide nimed on reas EMIKi kodulehel www.emic.ee  Oleme uhked kõikide nende üle ja nende nimel tööd teemegi.  EMIKi 19 liikmesorganisatsiooniga teeme koostööd vastavalt vajadusele.

Mõnes artikli autor eksib. Nimelt, muusika-aasta ideoloogia kujundamise ja rahajagamise juures EMIK ei olnud ja ühtki summat selle eelarvest meie kontole oodata ei ole. Muusika-aasta teostumisse anname oma osa igapäevatöö raames, mis toimub meie tegevustoetuse piirides, ja ka koostöös teiste muusikaorganisatsioonidega. Muusika-aasta kui terviku kohta võin informeeritud kõrvaltvaatajana öelda, et konkureerivate projektide arv ja sisu ei olnud piiratud. Ministeeriumi poolt ette antud aluskriteeriumid olid selged ja valikuprotsess osalejaid kaasav. Kahjuks tähendab ideede konkurents alati ka seda, et on neid, kes jäävad kõrvale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles