Linnateater küsib lava-augu jaoks 700 000 eurot

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnateater praegu (vasakul) ja tulevikus (paremal).
Linnateater praegu (vasakul) ja tulevikus (paremal). Foto: 2x Linnateater

Tallinna Linnateater saatis kultuuriministrile kirja, kus palutakse sisehoovi ehk lava-augu renoveerimiseks eraldada 700 000 eurot.

Aastatel 2010-2014 valmis toetuse abil lõplik projekt ja vastavalt eraldatud summadele oli võimalus alustada ehitustöid; osa töid on vastavalt projektile teostatud. Senini toetuse abil teostatu on teatri funktsioneerimise ja töö planeerimise seisukohast ülioluline, seisab kirjas.

Kogu projekti ei suudetud seniste toetussummade abil täies mahus realiseerida, umbkaudne, veel tegemata tööde maht on 700 000 eurot. Teater annab endale aru, et summa on väga suur ja ministeeriumil on mitmeid riiklikke objekte, kuhu investeeringute vahendeid suunata, kuid ehk on siiski mingis mahus võimalik jätkata Linnateatrisse investeeringute toetuse eraldamist.

2010 - 2014 on linnateater korduvalt pöördunud investeeringute asjus ka Tallinna linna poole, kuid kahjuks ei ole siiani linn leidnud võimalusi teatrit selles osas toetada. Seega on riigipoolne toetus olnud ainus võimalus lavaaugu taastamiseks.

Kui teatril oleks vahendid pooleliolev projekt lõplikult valmis teha, saab Tallinna vanalinn juurde funktsionaalse 500-kohalise vabaõhulava, kus oleks võimalik lisaks teatri tegemisele korraldada ka muid kultuuriüritusi.

Linnateatri partner lavaaugu projekteerimisel ja planeerimisel on arhitektuuribüroo Koko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles