Pure mind!

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Godflesh-World Only Lit By Fire
Godflesh-World Only Lit By Fire Foto: Kuvatõmmis

 Godflesh

«A World Lit Only By Fire»

(Avalanche)

Hinne 4

Justin Broadrick on ilmselt üks kõige tähtsamaid inimesi, kes viimase 30 aasta jooksul on muusikamaailmas tegutsenud. Ordenit ta vist küll selle eest veel saanud pole. Alustas ta 80ndate keskel grindcore-bändiga Napalm Death, mis oma radikaalsemad asjad just tema juhatusel ära tegi. Bänd oli nagu süte peal ja lood kõlasid keskmiselt umbes 30 sekundit.

Sealt edasi asuski Broadrick juhatama industrial-kollektiivi Godlesh. Nende idee oli teha metal’it, mis seisneks ainult rütmis ja riffides ja oleks naeruväärsetest kitarrisoolodest ja naljakatest vokaalidest vaba. Eks takerdus Godfleshki lõpuks stampidesse ja muutus iseenda karikatuuriks, kuid saavutusi oli ka.

Samuti küttis Broadrick koos teise tähtsa mehega üksvahe industrial-hiphop-duo Techno Animal nime all, mis olevat olnud hiphopi rahvale liiga karm ja industrial’i rahvale liiga hip­hop. «A World Only Lit By Fire» on Godleshi plaat pärast …pikkust vaheaega. Võib vist öelda, et uus Godflesh kõlab nagu vana Godflesh ja see on kompliment. Ehkki sedasorti komplimente väga teha ei tahaks. Godfleshi astumine on raske, kohati funky ja mõjub veenvalt. Veenvamalt isegi kui tema viimase bändi Jesu viimased asjad. Uuesti kokku pole tuldud niisama.

Janar Ala

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles