IDeeJazz Tartus: palju põnevat uut muusikat

Hendrik Alla
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvartett Maimztet
Kvartett Maimztet Foto: Helen Västrik

Tartu jazz- ja rütmimuusika festival IDeeJazz 2014, mis toimub 31. oktoobrist 2. novembrini Tartus, toob kuulajate ette muusikuid üle põlvkondade ning muusikat üle žanripiiride. IDeeJazz kutsub kuulama head muusikat, saama sooje emotsioone ja mõtlema mõnusaid mõtteid.

Kolmel põhiprogrammi laval Tartu Jazzklubis, Tartu Uues Teatris ja Genialistide Klubis astub ühtekokku lavale 11 kollektiivi. ID+ kutsub nii Tartu Jazzklubisse kui AHHAA Keskusesse, et nautida head muusikat tudengite esituses ja uurida muusika ja teaduse ühisosa.

Festivali põhiprogramm on mitmekesisem kui kunagi varem, kõlab muusika bluusist, svingist ja vene klassikutest kuni proge, klubibiitide, indie-popi ja kaasaegse modernse jazzini välja.

Festivali avapäeval, 31. oktoobri õhtul, esinevad Tartu Jazzklubi laval kolm värvikat kollektiivi:

svingi ja kuuekümnendate instrumentaalrockiga segunevat deltabluusi esitab duo Andres Roots - Raul Terep, lugupidava kummarduse John Leslie “Wes” Montgomery’le teeb viiest noorest ja andekast mehest koosnev kollektiiv Five Quarters Quintet ja oma värsket debüütalbumit esitleb Carrot Lights.

IDeeJazzi teisel päeval, 1. novembril, toimuvad nii kontserdid kui ID+ lisaprogramm kella 12-st kuni hiliste öötundideni välja. Ladina-Ameerika rütmikool lastele ja noortele ootab taas 8-14- aastaseid rütmihuvilisi, kelle muusikaline ettevalmistus pole muide oluline, Tartu Jazzklubisse proovima mitmesuguseid löökriistu. Täistunnijazz on festivali traditsiooniline tasuta kontsertide programm, mis sel korral peatub “Viiel jazzi verstapostil”. Viis muusikalist koosseisu rändavad läbi jazzi ajaloo, peatudes oluliste stiilihoovuste ehk verstapostide juures – blues, swing, bebop & cool, vocal jazz ja lõpuks eesti jazz. Kogu see rännak koos rõõmu, ilu ja emotsiooniga on prii – iga hetk on võimalik sisse astuda ja osa saada!

r5ohkem infot saab siit.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles