Kammerkoor Head Ööd, Vend kutsub hingedeaja kontsertidele

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammerkoor Head Ööd, Vend
Kammerkoor Head Ööd, Vend Foto: Kammerkoor Head Ööd, Vend

Kammerkoor Head Ööd, Vend ootab kõiki koorimuusika sõpru kaunitele hingedeaja kontsertidele 1. ja 2. novembril Kuusalu ja Rapla kirikutes. Kammerkoori jaoks on traditsioon korraldada hingedekuu alguses kontserte kauneis Eestimaa paigus.

Tänavustel kontsertidel kõlab peamiselt välismaa autorite muusika (Whitacere, Holten, Stravinsky, Lotti, Olsson ja Bruckner), kuid nende kõrval esitatakse ka Pärt Uusbergi ja Arvo Pärdi teoseid. Esmaettekandele tuleb Uusbergi «Antidolorosum».  

Hingedeaja kontsertideks valmistumine algas koori jaoks septembris. Koori dirigent Pärt Uusberg loodab, et tunniajane kontsert pakub inimestele rahu meie kiires maailmas ning aitab leida sügavamat kontakti iseendaga. «Hingedeaja kava sai kokku pandud just eelkõige selle järgi, mis iseenda hinge puudutaks ning mis samuti sobiks kirikuvõlvide all esitamiseks.»

Kontserdid toimuvad 1. novembril Kuusalu kirikus ning 2. novembril Rapla kirikus. Mõlema kontserdi algusajaks on 18:00. Kontserdi pilet on 5 eurot, õpilastele/üliõpilastele ja pensionäridele 3 eurot.

Kammerkoor Head Ööd, Vend pälvis 2013. aastal Eesti Kooriühingult aasta koori tiitli ning samuti tunnustati nende värskeimat heliplaati «Õhtul» tiitliga aasta kooriplaat. Ühtlasi on koor on leidnud koorimaastikul tunnustust omanäolise kõla eest. Koori dirigentideks on Pärt Uusberg ja Külli Kiivet. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles