Eesti teatri Papa Carlo tähistab 90. sünnipäeva

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferdinand Veike ja tema lahutamatu kaaslane Buratino.
Ferdinand Veike ja tema lahutamatu kaaslane Buratino. Foto: Nuku Teater

Täna tähistab suurt juubelit eesti nukuteatri grand old man Ferdinand Veike – mees, kes on aastakümneid suunanud ja juhtinud meie nukuteatri arengut ning koolitanud nukunäitlejate ja -lavastajate järeltulevaid põlvkondi.

Eesti Riikliku Nukuteatri peanäitejuhina tõi Ferdinand Veike 29 aasta jooksul lavale üle 80 lavastuse, kokku on ta loonud üle saja nukulavastuse. Erilise tuntuse saavutas Veike omaloominguliste Buratino-kavadega, mis said alguse 1954. aastal Eesti Raadios esitatud kuuldemängudest.

1962. aastal asutas Veike Eesti Riikliku Nukuteatri juurde Teatriühingu õppestuudio nukuosakonna ehk Nukuteatri õppestuudio, mille õpilastest kujunes Eesti nukunäitlejate ja -lavastajate raudvara. Auväärt eeskujuks ja nõuandjaks on ta ka praegustele nukulavastajatele ja -näitlejatele ning teatrijuhtidele.

Juubilari sünnipäeva tähistab Nukuteater spetsiaalse kontserdiga 16. novembril. Kava on kokku pannud teatri näitleja ja lavastaja Andres Roosileht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles