Kauaoodatud «Rehepapp» läks võttesse

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes nõnda hakkab välja nägema «Rehepapi» visuaalne maailm.
Umbes nõnda hakkab välja nägema «Rehepapi» visuaalne maailm. Foto: Homeless Bob Production

Tallinnas läksid lahti Andrus Kivirähki populaarsel raamatul «Rehepapp» põhineva fantaasiafilmi võtted.

Rainer Sarneti kirjutatud ja lavastatud mustvalge film on segu maagiast, õudusest, mustast huumorist ja roman­tilisest armastusest.

Sünopsise järgi on selle peategelane noor talutüdruk Liina, kes on õnnetult armunud külapoiss Hansu. Tegevus leiab aset novembrikuus paganlikus Eesti külas, kus liiguvad ringi libahundid, katk ja vaimud. Külainimeste peamiseks mureks on, kuidas elada üle külm ja pime talv. Varastatakse üksteise, Saksa mõisnike, vaimude, kuradi ja Kristuse tagant. Et elu sees hoida, antakse hing kratile, kes aitab rohkem varastada. Varastamine on muutunud ainsaks kinnisideeks ja külainimesed ise hingetuteks olenditeks, kes meenutavad üha rohkem kratte.

Räägu Liinat kehastab Rea Lest, Hansu Jörgen Liik. Veel mängivad Arvo Kukumägi, Taavi Eelmaa, Katariina Unt, Meelis Rämmeld ja Jaan Tooming, kaasa teeb ka hulk mitteprofessionaalseid näitlejaid. Filmib Mait Mäekivi.

Võtted toimuvad kahes jaos, lisaks novembris aset leidvale lühemale võtteperioodile, kus filmitakse Rocca al Mare vabaõhumuuseumis, Noblessneri valukojas ja Karulas, võetakse suurem osa materjali üles 2015. aasta veebruaris ja märtsis: Saaremaal, Karulas, Luke mõisapargis, Kolga ja Malla mõisas, Tallinnas ja Harjumaal.

Film valmib Eesti, Hollandi, Saksamaa ja Poola koostöös, Eesti tootjafirma on Homeless Bob Production.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles