Kanye protežee

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theophilus London-Vibes!
Theophilus London-Vibes! Foto: Kuvatõmmis

Theophilus London

«Vibes!»

(Warner)

Hinne 3

Theophilus London on Brooklynis elav ja töötav Trinidadi päritolu räppar, kes põhimõtteliselt, võib öelda, teeb kõik õigesti, ent midagi siiski ei klapi. Näiteks on tema täiesti korraliku ja Kanye Westi ülevaataja silma all ja Karl Lagerfeldi disainiga teine plaat täiesti korralik moodsa produktsiooniga hoogne, sillerdav ja lõbus funk-mats. Küll selline, mille puhul tähelepanu aeg-ajalt uitama võib minna, aga samas – kuna ta siis läinud pole?

Küll müüs aga plaat esimesel ilmumisnädalal Ameerikas kõigest 3000 koopiat, mida on ilmselgelt liiga vähe. Uurisin natuke asja ja selgus, et Theophiluse eelmine plaat müüs ka esimesel nädalal umbes samas mõõdus. Ei tea, milles asi – ehk on asi artisti nimes, ehkki nimede üle ei tohi nalja teha. Mõni võib ju siis öelda, et sinu nimi on Janar ja et inimeste nimed ongi imelikud.

Plaat, nagu öeldud, on korralik – on funki, reggae’t, 80ndate stiilis elustiilisouli; Theophilus Londoni räppimismaneer on ka meeldiv. Tõsi muidugi on, et plaadil puuduvad lood, millest võiks tulla hitte, mis võiks jäädagi inimeste pähe mängima ja sealt mitte enam lahti lasta. «Vibes!» on eeskujulikult funktsionaalne spordiklubi taustamuss. Kui see asi varsti ära jagatakse, küll siis müük ka arenema hakkab.

Janar Ala

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles