Mainekas biosemiootik tuleb Tallinna

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jesper Hoffmeyer
Jesper Hoffmeyer Foto: Kuvatõmmis

Semiootilise bioloogia üks tippteadlasi Jesper Hoffmeyer peab 4. detsembril algusega kell 16 Tallinna Ülikoolis avaliku loengu “Biosemiotics: Bridging the science-humanities gap” ning esitleb raamatut biosemiootikast.

Äsja eesti keeles ilmunud Hoffmeyeri "Biosemiootika. Uurimus elu märkidest ja märkide elust" on haaravalt kirjutatud raamat, mis on rohkem kui õpik. See on originaalne teos, mis lõhub nii käibetõdesid kui distsipliinidevahelisi barjääre. Raamatu üheks juhtmotiiviks on, et elu ei ole lihtsalt üks fenomen, mis tekib keskkonnas, vaid tal on mängida tähtis roll looduse pideva kujundamise protsessis. Tegu on esimese biosemiootikat põhjalikult tutvustava raamatuga eesti keeles. See on soovitatav lugemisvara bioloogia ja humanitaaralade üliõpilastele, aga ka teistele, keda huvitavad elu ja kultuur.

Hoffmeyeri koduülikooliks on Kopenhaageni Ülikool, mille molekulaarbioloogia instituudis on ta töötanud nii eksperimentaatori kui teoreetikuna. Avastanud semiootilise lähenemise võimalused elu mõistmisel, kujunes ta 1990ndate alul biosemiootika üheks liidriks ja on jäänud selleks tänini. Ta on Rahvusvahelise Biosemiootika Seltsi president ning kirjastuse Springer raamatuseeria Biosemiotics toimetaja. Ta on avaldanud 11 raamatut taani keeles ning praeguseks kaks inglise keeles. Peale biosemiootika on neis teaduskirjaniku kogemustega autori nauditaval moel juttu eluteaduse paljudest seostest kultuuris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles