Geisõber muudab maailma

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Kalmet
Henrik Kalmet Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Näitleja ja koomik Henrik teeb laval suurepäraseid rolle. Eraelus on ta aga keskmisest madalama enesehinnanguga üksildane noormees, kel raskusi täiskasvanu olemisega.

Ühel päeval läheb Henrik joogatrenni, kus saab endale elu esimese geisõbra. Õnnetuseks kuuleb sellest süütust suhtest Henriku poolvend Lauri, kes on korraga nii jõmm kui homofoob. Algavad segadused, mille käigus Henrikul tuleb otsa vaadata oma eelarvamustele ja iseendale.

10. detsembril jõuab Eesti kinodesse verivärske lühikomöödia “Roosa kampsun”, mis läbi naerutava kõverpeegli küsib, miks hullutab Eesti ühiskonda tänavu enim geiteema. Peaosas andekas Henrik Kalmet.

Lisaks Henrik Kalmetile teevad filmis kaasa Tõnis Niinemets, Jüri Nael, Sten Karpov, Indrek Ojari, Katariina Tamm, Kristo Viiding, Roland Laos ja Ivo Reinok. Filmi režissöör on noor andekas auhinnatud lavastaja Moonika Siimets, stsenaristid Andris Feldmanis ja Livia Ulman («Kättemaksukontor»), produtsent Riina Sildos.

Boonusena näevad kinokülastajad seansil veel üht režissööri Moonika Siimetsa lühimängufilmi, mullu valminud muusikalist tragikomöödiat «Viimane Romeo» (BFM/ Moonlight Film/ Lend Film), kus mängivad Jörgen Liik, Katre Kaseleht, Indrek Taalmaa, Merle Jääger, Tanel Saar, Jaan Pehk, Ago Anderson, Argo Aadli jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles