Anne Erm: vajame kontsertsaaliks ehitatud saali

, Jazzkaare korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galakontsert «Noor Eesti jazz», Anne Erm
Galakontsert «Noor Eesti jazz», Anne Erm Foto: Viktor Burkivski

Eesti ühe suurima festivali korraldajatena oleme juba veerand sajandit tajunud, et Tallinna kesklinnas ei ole sobiva suuruse ja atmosfääriga kontserdisaali, mis sobiks nii akustiliste kui ka võimendusega kontsertide korraldamiseks. Võrreldes naaberriikide pealinnade Riia ja Helsingiga on Tallinn olnud vaeslapse rollis juba kogu Teise maailmasõja järgse aja. Pole võimalik, et seda probleemi poleks märganud meie kultuuri arengu eest vastutajad. Näib, et seda on peetud vähetähtsaks, kuid tegelikult on see ääretult oluline nii sadadele muusikutele kui ka kuulajatele selleks, et pakkuda sobivat atmosfääri eri muusikažanritele ja eri suurusega kollektiividele.

Tõde on see, et meie väike rahvas on andnud maailmale hulga tippheliloojaid ja muusikuid, kellele aplodeeritakse vaimustusega paljudes maailma kontserdisaalides. Eestisse on tulnud juba kolm Grammy auhinda. Muusikavaldkond väärib uut viiesajakohalist just kontserdisaaliks ehitatud saali, mis seni Tallinna kesklinnas puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles