Kristi ja Siim Kallase fondi stipendiumi sai Merle Karusoo

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Karusoo
Merle Karusoo Foto: Kristjan Teedema

Stipendiumiga tunnustatakse Merle Karusoo pikaajalist tegevust autori ja lavastajana Eesti ajaloo mõtestamisel ning soovides toetada tema jätkuvat tegevust selle alal.

Merle Karusoo Eesti ajalugu mõtestavad lavastused on näiteks «Meie elulood», «Kui ruumid on täis», «Aruanne», «August Oja päevaraamatud», «Theodor Maripuu kirjad», «Kured läinud, kurjad ilmad», «Sügis 1941», «Küüdipoisid», «Under», «Voldemar», «Võlg», «Sigma Tau», «Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia», «Panso» ja «Laul, mis jääb».  

Käesoleval aastal kuulusid Kristi ja Siim Kallase fondi halduskogusse Jaak Allik, Kärt Johanson, Siim Kallas, Maret Maripuu, Margus Mikomägi ja Tõnis Mägi.

2009. aastal asutas Siim Kallas Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond juurde Kristi ja Siim Kallase fondi eesmärgiga toetada Eesti ajaloo mõtestamist teatris.

Kristi ja Siim Kallase fondist antakse kord aastas välja stipendium  näitlejale, kes on kehastanud mõnda Eesti ajaloo tegelast veenvalt ja huvitavalt; lavastajale, kes on lavastanud mõne huvitava Eesti ajalugu käsitleva (ja mõtestava) teose;  või algupärandi autorile, kes on loonud kunstiliselt kandva ja ajalooliselt veenva teose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles