Jaan Tätte ja Marko Matvere reisifotod näitusel

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte foto Panama kanalist.
Jaan Tätte foto Panama kanalist. Foto: Jaan Tätte

Estonia kontserdisaalis on avatud Go Reisiajakirja fotonäitus «Toome maailma lähemale», kus oma reisipilte laiast maailmast eksponeerivad tuntud Eesti fotograafid ja rändurid. Näitusega tähistab ajakiri oma 50. juubelinumbrit.

 

Professionaalsetest fotograafidest on väljapanekul esindatud Kaupo Kikkase, Annika Haasi, Raigo Pajula, Priit Simsoni, Ann Tenno jt tööd. Ränduritest avaldavad oma pilte näiteks Jaan Tätte, Marko Matvere, Peeter Vähi, Timo Palo ja Jaan Künnap. Näha saab haruldasi ajaloolisi kaadreid filmimeestelt Rein Maran, Andres Sööt ja Enn Säde.

Go Reisiajakirja väljaandja Tiit Pruuli sõnul on fotograafide näol tegu ühtlasi ajakirjaga kaasautoritega, kellel paluti näituse tarbeks saata kuni kolm pilti. «Välja valitud 40 foto puhul pidasime silmas seda, et kokku moodustuks tervikpilt meie maailmast,» sõnas Pruuli.

Näitusele valitud fotode seas on pilte maailmamerelt, linnadest, džunglitest, kõrbetest, mägedest, tundratest ja poolustelt. Fotosid täiendavad autorite taustatekstid.

Estoniasse jääb näitus jaanuari keskpaigani ja liigub siis edasi Jõhvi kontserdimajja. Eelnevalt sai piltidega tutvuda Pärnus. Näituse lõppedes loositakse kõik 40 pilti Go Reisiajakirja tellijate vahel välja.

Kõikide fotodega saab tutvuda ning ajakirja tellimuse juurde oma lemmikpildi numbri märkida Go Reisiajakirja juubelilehel reisiajakiri.gomaailm.ee/50

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles