Vaata barokiaja suurmeistri muusika kontserti Jaani kirikus

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solist Pirjo Püvi.
Solist Pirjo Püvi. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Postimees Plussi kasutajad saavad vaadata salvestust Tallinnas Jaani kirikus toimunud kontserdist, millel kanti ette barokiajastu suurmeistri Marc-Antoine Charpentier’ loomingut.

Marc-Antoine Charpentier’ tuntuima teose «Te Deum» avaosast tänapäeval saanud Eurovisiooni lauluvõistluse tunnusmeloodia. Kontserdiagentuuri Corelli Music kunstilise juhi Mail Sildose sõnul saab kontserdil kuulata teost tervikuna.

Ettekandele tuleb ka Charpentier’ Kontsert H 545 ja «Messe de Minuit pour Noël» («Kesköömissa jõuludeks»). Vahetekstid missa osadele on Raul Talmar valinud Henrik Visnapuu luulest.

Esinevad solistid Pirjo Püvi (sopran) ja Arete Teemets (sopran), Ka Bo Chan (kontratenor), Valter Soosalu (tenor), Uku Joller (bass-bariton), segakoor K.O.O.R. (dirigent Raul Talmar) ja Corelli barokkorkester ajastu pillidel.

Prantsuse barokkmuusika suurvormide kava juhatab noor dirigent Martin Sildos, kes oktoobri algul tõi koos rahvusvahelise trupiga Vanemuises esiettekandele Andrew Lloyd Webberi «Ooperifantoomi». Ta töötab Vanemuise koosseisulise dirigendina ning on Tallinna ülikooli sümfooniaorkestri peadirigent ja üks asutajaid.

Kontsert salvestati 29. detsembri Tallinna Jaani kirikus ja see kestab umbes 90 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles