Estonia «Pähklipurejat» tantsitakse Sevillas

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pähklipureja
Pähklipureja Foto: Estonia

Eesti Rahvusballett alustas täna teekonda Hispaaniasse, et anda 8.-11. jaanuarini Sevillas Teatro de la Maestranzas viis «Pähklipureja» etendust. Trupp koosneb 89 inimesest, nende hulgas on 19 balletikooli õpilast.

Sevillas tantsivad peaosi Ekaterina Oleynik, Alena Shkatula, Abigail Sheppard, Luana Georg, Denis Klimuk, Sergei Upkin ja Jonatan Davidsson. Risto Joosti dirigeerimisel mängib Sevilla Kuninglik Sümfooniaorkester. Publik on saalis juba 8. jaanuari hommikuses lavaproovis, mida külastavad 500 tantsueriala õpilast ja ajakirjanikud. Kokku saab etendustest osa 9500 inimest.

Teatro de la Maestranza avati 1991. aastal ja see oli 1992. aastal toimunud Sevilla EXPO peamiseks kultuuriareeniks. Maja teatrisaalis on 1800 kohta.

Balleti eelmine ringreis viis möödunud detsembris Veneetsiasse, kus «Pähklipureja» ka MEZZO telekanali poolt salvestati ja jõuluprogrammis üle kanti.

Eestimaal saab armastatud jõulumuinasjuttu vaadata veel 23. ja 25. jaanuaril ning 1. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles