Telearvustus: meie poisid kahjuks pildile ei pääsenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Lopez aktsioonis.
Jennifer Lopez aktsioonis. Foto: AFP/SCANPIX

Mitteingliskeelsete filmide kategooria pole sellise kaliibriga filmigalal nagu Kuldgloobuste jagamine ilmselgelt piisavalt glamuurne, sest «Mandariinide» režissöör Zaza Urušadze, näitleja Lembit Ulfsak ja produtsent Ivo Felt ei vilksatanud teleülekande ajal ekraanilt kordagi.

Mitu tundi enne Kuldgloobuse tseremooniat alanud punase vaiba otseülekandel oli tähelepanu all aga filmistaaride kleidimood ja sügavad dekolteed. Kuna Eestit esindasid ainult vanemad meesterahvad, siis nende käest ei saanudki küsida: «Mis disaineri kleiti sa täna õhtul kannad?»

Just see on kohustuslik küsimus, millele kuulsate disainerite riidepuudena esinevad filmistaarid annavad meelsasti vastuseid: näitlejanna Claire Danes kannab Valentinot, Reese Witherspoon kannab Calvin Kleini ja Kate Hudson kannab Versacet. «Minu kleiti valmistas 30 inimest,» kommenteerib näitlejanna Keira Knightley ning keegi ei kergita kulmugi.

Kuna staarid tulevad tseremooniale eelkõige meelt lahutama, siis algab pidu tavaliselt õhtujuhtide monoloogiga, mille jooksul tehti hea maitse piiri peal kõikuvaid nalju, püüdes publikut ahhetama panna. Kolmandat korda juhtisid õhtut tuntud koomikud Tina Fey ja Amy Poelher, kes ei valmistanud pettumust ka seekord.

Nad võtsid ette nii Bill Cosbyle esitatud vägistamissüüdistused kui filmikompanii Sony vastu korraldatud küberrünnakud. Põhja-Korea üle irvitades tutvustasid nad publikule sõjaväelase vormis tõsise näoga naist, kes oli väidetavalt Põhja-Korea filmiajakirjanik ja suur Meryl Streepi fänn, kellega ta ennast ühe pildi peale surus.

Cecil B. DeMille´i nimelise meelelahutustööstuse elutöö auhinna pälvis sel aastal näitleja George Clooney, kelle kulul õhtujuhid meelsasti nalja tegid. Sügisel abiellus Clooney rahvusvaheliselt tuntud eduka juristi ja inimõiguste aktivisti Amal Alamuddiniga. Koomikud lugesid üles naise tähelepanuväärsed saavutused ning mainisid lõpuks: «…ja tema abikaasa George Clooney on see, kes saab täna elutöö auhinna.»

Glamuuri ja nalja kõrval pöörati tähelepanu ka tõsisematele sündmustele. Mitmed esinejad meenutasid laval hiljutist Pariisi terrorirünnakut ning avaldasid oma toetust väljendiga «Je suis Charlie» ehk «Mina olen Charlie».

Kuldgloobuste jagamist korraldava Hollywoodi välisajakirjanike ühingu president Theo Kingma toonitas kõnevabaduse tähtsust: «Koos seisame vastu kõigile, kes püüavad kõnevabadust summutada nii Põhja-Koreas kui Pariisis,» sõnas ta. Publik saalis vastas plaksutades ja püsti tõustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles