Virumaa Muuseume külastas 194 000 inimest

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnus.
Rakvere linnus. Foto: ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA

Virumaa Muuseumid hindavad 2014. aastat õnnestunuks, sest suurenes nii külastajate arv kui tasuliste teenuste maht. Muuseume külastas 194 000 inimest ja neile osutatud tasuliste teenuste maht oli 1 359 553 eurot.

Virumaa Muuseumide külastajate arv ja tasuliste teenuste maht on kasvanud pidevalt alates aastast 2002, erandiks vaid aasta 2009, mil Palmse mõisas oli remont. Külastajate arvu kasv ja sellega kaasnevad tulud võimaldavad Virumaa Muuseumide juhatuse esimehe Ants Leemetsa sõnul  olla jätkusuutlikud ja tagada pidev areng.

"Eesti muuseumidest oleme omateenitud vahendite poolest Eesti Meremuuseumi järel teisel kohal ja katame omatuludega igapäevakuludest 55%, mis on jällegi Eestis paremuselt teine tulemus peale Eesti Meremuuseumit," selgitas Leemets.

Sihtasutuse Virumaa Muuseumid suurema külastajate arvuga olid Rakvere linnus, Palmse mõis ja kiirelt kasvav Eesti Politseimuuseum. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles