Igati meeldivatest ja tarkadest inimestest said reeturid

Olev Remsu
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Valge «Punased I»
Jaak Valge «Punased I» Foto: Raamat

ARVUSTUS 

Jaak Valge «Punased I»

2014

358 lk

Vahest on meil mahuliselt kõige rohkem tegeldud EKP ajalooga. Eksisteeris EKP ajaloo instituut, tegutses poliitharidusmaja, kaitsti tohututes kogustes doktori- ja kandidaaditöid, ilmus lugematu hulk publikatsioone. Nüüd on inimestel häbi. Neil, kes sellega seotud olid. Või nende lähedastel. Aga kui positsioonikad nad olid! Kui hästi kinni makstud! Täna võime toona avaldatud selleteemalised tekstid makulatuuriks kuulutada ning prügikasti visata. Ehk mõne õige nime, mõne kehtiva kuupäeva neist leiab, ülejäänu, eriti sündmuste tõlgendamine, on kõik suur luiskelugu. Valetamise eest on valeühiskonnad alati heldelt tasunud.

Ajaloouurimises ei tohi aga olla tühja kohta. Taasiseseisvumise järel esialgu loomulikult hoiduti solgitud ainevaldkonnast, ent nüüd on Jaak Valge asja tõsiselt kätte võtnud. Tänusõnad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles