Nädala plaat. Album, mida peaaegu ei olnud

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Azealia Banks
Azealia Banks Foto: Kuvatõmmis

Azealia Banks

Broke With Expensive Taste (Prospect Park)

Hinne: 5

On ime, et see arvustus olemas on. Väike ajajoon: suurepärane esiksingel «212» detsembris 2011, albumi nime väljakuulutamine veebruaris 2012, house’i-biitidest nõretav EP «1991» mais 2012, mixtape «Fantasea» paar kuud hiljem. Kõik innovatiivne ja omanäoline: julge räpp kombineeritud tugeva lauluhäälega, põhjad hetke parimatelt tantsumuusikaprodutsentidelt.

Ja siis õnnetu singel «ATM Jam» 2013. aasta suvel, reklaamimaks ikka veel ilmumata debüütalbumit. Seni oli Banks kriitikute lemmik, siis katkes ka nende kannatus. Aasta hiljem õnnestus räpparil lepingust Interscope’iga vabaneda ja eelmise aasta novembris ilmus «Broke With Expensive Taste» järsku ilma kärata. Ning kogu aja, mil debüüti ei tulnud, elas Banks oma tundeid välja Twitteris, rünnates nii ilmselgeid (Iggy Azalea, Eminem) kui ootamatuid (The Stone Roses) vastaseid. Kord ajas ta social justice warrior’ina taga reparatsioone orjapõlve tõttu kannatanud mustanahalistele, siis solvas LGBT kogukonda tundetu sõnavalikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles