Krimikirjanik Lars Kepler tuleb lugejatega kohtuma

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pseudonüümi Lars Kepler taga ei peitu 
Henning Mankell, nagu paljud arvasid, vaid tegu on hoopis abielupaari Alexander ja Alexandra Ahndori ühise kirjanikunimega.
Pseudonüümi Lars Kepler taga ei peitu Henning Mankell, nagu paljud arvasid, vaid tegu on hoopis abielupaari Alexander ja Alexandra Ahndori ühise kirjanikunimega. Foto: Anna-Lena Ahlström

Kirjandusfestivalile HeadRead on ka tänavu oodata mitmeid põnevaid autoreid. 

Näiteks on Eestisse lubanud tulla populaarne krimikirjanik Lars Kepler, kelle raamatud «Uneliivamees», «Hüptnotisöör», «Painajalik leping» ja «Tuletunnistaja» on ka siinsetele lugejatele närvikõdi pakkunud. Lars Kepleri nime taga peitub abielupaar Alexander ja Alexandra Ahndoril, Kepler on nende ühine kirjanikuni. 

Raamatu «Vanaproua, kes röövis panka» fännid võivad samuti rõõmustada, sest lisaks Keplerile on Rootsist Eestisse tulemas Catharina Ingelman-Sundberg. Krimikirjanikest on festivalile oodata ka Yrsa Sigurðardóttiri (Island), kelle raamat «Kes teisele hauda kaevab» tõlge ilmus eelmine aasta. 

Noortekirjandust esindavad festivalil raamatu «Tuli» autorid Sara B. Elfgren ja Mats Strandberg (Rootsi) ning «Ookeani kutse» autor Jean-Claude Mourlevat (Prantsusmaa). Lastekirjandusest saab rääkida aga Ulf Nilssoniga (Rootsi), kellelt on Eesti lugejatele tuttavad «Hüvasti, härra Muffin», «Vanaema raha» ja «Maailma parim esineja».

Põnevust tõotab popkultuuri asjatundja ja kunstiajaloolase Sir Christopher Fraylingi (Ühendkuningriik) esinemine, aga ka ajaloolase Michael Northi (Saksamaa) kohtumine lugejatega.

Lisaks nimetatud kirjanikele on oma nõusoleku andnud Kader Abdolah (Iraan/Holland), jutuvestja David Ambrose (Wales), prosaist ja luuletaja Margaret Atwood (Kanada), luuletaja Karen Connelly (Kanada), luuletaja ja kirjanik Joolz Denby (Ühendkuningriik), luuletaja Sarah Kay (USA) ja prosaist Marusja Klimova (Venemaa).

Loetelu pole sugugi lõplik. HeadRead kirjandusfestival toimub tänavu 27. maist 31. maini.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles