Filmiarvustus: Johnny Depp on üks vurrudega võrukael

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Depp filmis "Mortdecai"
Johnny Depp filmis "Mortdecai" Foto: outnow.ch

"Peaasi, et oleks lõbus ja poleks vaja millelegi mõelda," nentisid vennad Strugatskid oma tarbimisühiskonda kritiseerivas romaanis "Ajastu ahistavad asjad". Reedel kinodesse jõudev film "Mortdecai" Johnny Deppiga peaosas just sellesse žanrisse kuulubki.

Tegemist on stiilipuhta 60. aastate stiilis kelmikomöödiaga, mis asetub samasse semantilisse ritta filmidega "Pikk blond mees, must king jalas", "Kuidas varastada miljonit" ning "Kelmid ja pühakud". Nimitegelane lord Mortdecai (Depp) on sinivereline inglise aristokraat, kes tegeleb kunstiäriga. Oh, muidugi mitte raha teenimiseks, lihtsalt džentelmeni väike veidrus. Sellest hoolimata on ta suutnud end põhjalikult võlgadesse keerutada ning tema ihuliikmete peale ihuvad hammast mitmed, mitte sugugi nii aristokraatlike maneeridega kunstikogujad mitmel pool maailmas.

Juba Laureli ja Hardy aegadest on teada, et vastandlik koomikutepaar on edu võti. Maneeritsevale, Jack Sparrow stiilis vaimukaid remarke pilduvale Mortdecaile sekundeerib tema meesteener Jock (Paul Bettany), tammelauast voolitud kokni aktsendiga tümikas. Millegi poolest tuletas see paar meelde Jeevesi ja Woosterit PG Wodehouse'i loomingust. Aga kui Jeeves lahendas isanda probleemid terava mõistuse ja sotsiaalsete oskuste abil, siis Jock tunnistab vaid toorest jõudu.

Depp lahendab oma mitte just eriti keerulise rolli mängleva elegantsiga, vaid paaris kohas levib kinosaalis imalat mister Beani lõhna. Tema suuvärk ja need karvakesed suuvärgi kohal pakuvad ligi kahe tunni jooksul mõnusat meelelahutust. "Nüüd on aju tühi, võib taas tööle minna," ütles üks tuntud filmikriitik, kui eellinastuselt lahkusime. See film on kõrge kvaliteedikraadiga ajupuhkus.

Leedi Mortdecaid, kelle intellekt ületab oma abikaasa oma samavõrd, kui pikkus, mängib särav Gwyneth Paltrow. Ta vääriks isegi veidi rohkem ekraaniaega. Tundub, et tegijate meelest pidi selle asemel natuke rohkem madinat lisama, muidu oleks film jäänud liiga väljapeetud salongikomöödiaks ning see võiks vaatajate hulka kärpida. Nümfomaanist miljardäritütre kõrvalosas vilksab filmist läbi ka Elu24 toimetajate lemmiknäitleja Olivia Munn.

Kui isu hästi tehtud komöödia saatel aega veeta, siis minge ja vaadake. Veenduge oma silmaga, kas vuntsilise lord Mortdecai suu meenutab vagiinat, nagu väidab leedi Mortdecai.

Režissöör: David Koepp
Stsenaristid: Eric Aronson, Peter Baynham, David Koepp
Osades: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Olivia Munn, Jeff Goldblum, Paul Bettany 
Kinodes alates 23. jaanuarist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles