Kirjanike Liidu romaanivõistlusele laekus 89 käsikirja

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Velbaum-Staub näitab Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusele saabunud käsikirjade virna.
Ingrid Velbaum-Staub näitab Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusele saabunud käsikirjade virna. Foto: Veronika Kivisilla

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusele saabus 89 algupärase ja seni avaldamata käsikirja, mille hindamist alustab kaheksaliikmeline žürii. Võitjad ja auhinnafondi jagunemine kuulutatakse välja mais, romaanivõistluse auhinnafondi kogusuurusega 8000 eurot panevad välja Eesti ettevõtted Go Travel, Liviko ja Wolf Groupi kuuluv Penosil.

 

„Žüriiliikmeid ootab ees raske töö, mis päädib maikuus võitjate tunnustamisega ning loodame, et peagi hakkavad romaanivõistlusele esitatud teosed ka trükist ilmuma. Ausalt öeldes ei oodanud, et osavõtt nii elav on. Kui siit nüüd suurromaani ka ei tule, siis valik on ikkagi nii lai, et kahtlemata leidub siin arvukalt huvitavaid käsikirju,“ ütles romaanivõistluse korraldaja, Eesti Kirjanike Liidu juhatuse liige Peeter Helme.  

Taasellukutsutud romaanivõistlusele esitatud käsikirju hindab kaheksaliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Kirjanike liidu esimees Karl Martin Sinijärv, Kirjanike liidu juhatuse liikmed, romaanivõistluse korraldajad Tiit Aleksejev ja Peeter Helme, kirjanikud Kärt Hellerma ja Eeva Park, kirjastaja ja tõlkija Eva Luts, Linnateatri näitleja, EMTA lavakunstikooli õppejõud Anu Lamp ja kirjandusteadlane, Tallinna Ülikooli professor Rein Veidemann.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusel on 8000 euro suurune auhinnafond, mille on välja pannud Eesti ettevõtted Go Travel, AS Liviko ja Wolf Groupi kuuluv Penosil. Romaanivõistlusel osalevad käsikirjad jõuavad žüriiliikmeteni anonüümselt, iga autor saab pärast tulemuste väljakuulutamist ka personaalse tagasiside. Žürii otsustab laekunud käsikirjade põhjal võistluse auhinnaliste kohtade arvu, jaotuse ning auhinnafondi jagunemise.

Eesti Kirjanike Liit kuulutas aasta eest välja 2015. aasta romaanivõistluse, mille taasellukutsumise lepingule kirjutasid Tammsaare muuseumis alla Eesti Kirjanike Liidu  esimees Karl Martin Sinijärv, Go Travel AS-i nõukogu esimees Tiit Pruuli, Penosil Eesti OÜ juhatuse esimees Jaan Puusaag ja AS Liviko juhatuse esiemees Janek Kalvi.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlused hakkavad toimuma üle aasta. Romaanivõistlusele oodati osalema eestikeelseid, algupäraseid ja seni avaldamata proosatekste, mille maht on vähemalt 200 000 tähemärki. Käsikirjade esitamise tähtaeg oli 1. veebruar 2015.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus on 1926. aastal algatatud kirjastuse Loodus romaanivõistluse idee jätkaja ning lähtub oma tegevuses Eesti Romaaniühingu võistluse praktikatest ja põhimõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles