Aasta täht oli Kersna

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna
Vahur Kersna Foto: SCANPIX

Telelegend Vahur Kersna pihtimuslik raamat «Ei jäta elamata» ilmus novembris ja kohe esimestel nädalatel põrutas raamat nii Rahva Raamatu kui ka Apollo raamatupoodide müügitabelite tippu. Kersna kirjastus Eesti Kirjastuste Liitu ei kuulu ja seega tema raamatut menukitabelist ei leia.

Eesti suurima raamatumüüja Rahva Raamatu 2014. aasta müüduima raamatu kirjutaski Vahur Kersna. Teisel kohal on Valdur Mikita «Lingvistiline mets» ja kolmas menuk on Juhan Aru, Kristjan Korjuse ja Elin Saare «Matemaatika õhtuõpik».

Kauplusteketi Apollo raamatumüügi edetabelis hõivas esikoha samuti Vahur Kersna elulooraamat. Müügiedetabeli teise koha saavutas Mart Poomi «Minu lugu», kolmandaks tuli Valdur Mikita rohkelt kõneainet pakkunud teos «Lingvistiline mets».

«Tegelikult olen jõuliselt ületanud Hargla raamatu müüginumbri (10 822 eksemplari – H. S.), aga ma ei soovi seda avaldada,» ütles Vahur Kersna eile Postimehele.

Juba esimese nädalaga müüdi Kersna  raamatut  näiteks ainuüksi Rahva Raamatu poodides 2500 eksemplari, mis on kaks ja pool korda suurem kui tavapärase eesti raamatu tiraaž. Jaanuaris kommenteeris Rahva Raamatu turundusjuht Airi Ilisson-Cruz lõppenud raamatuaastat nii: «Vahur Kersna tuli ja võitis. Vähem kui kuu ajaga ehk juba enne jõule positsioneerus see edetabeli tipus ja on nüüdseks kindlalt ületanud ka tema eelmise raamatu «7X7» müüginumbrid.»

«7X7» ilmus 2011. aasta novembris ja 2012. aasta alguses tunnistas Vahur Kersna, et esimese kahe kuuga müüdi «7X7» 10 000 eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles