«Roosa kampsun» Artises ja Postimehes

Aarne Seppel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonika Siimetsa lühikomöödia "Roosa kampsun".
Moonika Siimetsa lühikomöödia "Roosa kampsun". Foto: Kaader filmist

Avatud Eesti Fond kutsub kooliõpilasi 19. veebruaril kell 13.00 kinno Artis vaatama poleemilist lühifilmi «Roosat kamspunit» ja osalema filmile järgnevas arutelus. Postimees näitab samal ajal filmi Postimees Kinos (http://kino.postimees.ee) ning sellele järgnevat näitleja Henrik Kalmeti juhitavat debatti otseülekandes.

Lühikomöödia «Roosa kampsun» küsib läbi naerutava kõverpeelgi, miks hullutas Eesti ühiskonda mullu enim geiteema. Peaosas andekas Henrik Kalmet.

Näitleja ja koomik Henrik teeb laval suurepäraseid rolle. Eraelus on ta aga keskmisest madalama enesehinnanguga üksildane noormees, kel raskusi täiskasvanu olemisega.

Ühel päeval läheb Henrik joogatrenni, kus saab endale elu esimese geisõbra. Õnnetuseks kuuleb sellest süütust suhtest Henriku poolvend Lauri, kes on korraga nii jõmm kui homofoob. Algavad segadused, mille käigus Henrikul tuleb otsa vaadata oma eelarvamustele ja iseendale.

Lisaks Henrik Kalmetile teevad filmis kaasa Tõnis Niinemets, Jüri Nael, Sten Karpov, Indrek Ojari, Katariina Tamm, Kristo Viiding, Roland Laos ja Ivo Reinok. Filmi režissöör on Moonika Siimets, stsenaristid Andris Feldmanis ja Livia Ulman («Kättemaksukontor»), produtsent Riina Sildos (Ilmar Raagi filmide «Eestlanna Pariisis», «Kerttu», «Ma ei tule tagasi» jt tootja).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles