Saara Kadak ja Eduard Salmistu on parimad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Kadak
Saara Kadak Foto: Marianne Loorents

Rakvere teatri parima nasinäitleja tiitli omistasid kolleegid Saara Kadakule poisikese Sakari rolli eest lavastuses "Mina olin veel väikene". Parima meesnäitleja  au sai osaks Eduard Salmistule, kes sel aastal mängis Rakvere Teatri laval oma 100. rolli. 

Mitmed preemiad olid seotud lavastusega "Viimase öö õigus" - selles on kriitikutelt kiita saanud roll Eduard Salmistul, parimaks kunstnikuks sai selle lavastuse kujundaja Jaak Vaus ning parimaks lavastajaks "Viimase öö õiguse" lavale seadnud Raivo Trass.
Parimaks teenindajaks nimetati kohvikuteenindaja Katrin Kalamets, parim etendust teenindav töötaja oli lavameister Ailar Kullamägi, parim lavastust ettevalmistav töötaja lavastusjuht  Tiit Kalm, parim korraldaja  teatrijuht Velvo Väli. 
Kategooria "Muidu imeline" tunnustab laulu - ja tantsujuhte, heli - ja videokujundajaid ning selle pälvis Kadri Kask -  lavastuse "Uno Bossa" muusikaõpetaja. 

Ajalootäpne Rakvere Teatri sünnipäev on samal päeval Eesti Vabariigiga -  24. veebruaril. Käesoleval aastal tähistati teatri 75. sünnipäeva 20. veebruaril ning pidulik õhtu kulmineerus kolleegipreemiate üleandmisega.  Laureaatidele anti  üle traditsiooniline sepistatud  raudnael  - 2014. aastal naelapea pihta saamise eest. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles