Valdur Mikita ja metsikud sõnad

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Valdur Mikita
Kirjanik Valdur Mikita Foto: Marko Saarm / Sakala

Kirjandusfestival Prima Vista toob 6.–9. maini ülikoolilinna rahvusvahelise literaatide seltskonna. Juba kaheteistkümnendat korda toimuv festival keskendub seekord looduse ja sõnavabaduse temaatikale. Kahte fookusteemat põimib endas ka festivali tänavune hüüdlause „Metsik sõna“.

Festivali programmijuht Marja Unt loodab, et tänavune Prima Vista suudab külastajaid üllatada pööraste esinejate ning ootamatute ettevõtmistega. „Me kindlasti üritame olla hüüdlausele vääriliselt metsikud ja tuua kevadisse Tartusse teisitimõtlejaid selle sõna kõige paremas tähenduses,“ lubab Unt.

Festivali patrooniks on seekord valitud Eesti kaasaegne isemõtleja, kirjanik ja semiootik Valdur Mikita, kes on eestlaste erilisuse sidunud perifeerse mõtlemise võimega: „Metsik sõna eelistab kõnnumaad ja perifeeriat, hulgub ringi metsaservas. Isegi meie rahvuseeposest tuntud hüüdlause Serviti! viitab mingisugusele tundmatule servaefektile. Usun, et metsik sõna kaigub maikuus Emajõe Ateenas sama hästi nagu siili möire kevadises udus.“

Prima Vista programmi kuuluvad seegi kord traditsiooniline raamatulaat ning pargiraamatukogu. Lisaks paneb Elektriteater kokku temaatilise filmiprogrammi ning huvilised saavad külastada kontserte-näitusi. Festival avatakse Tartu Loodusmajas, mis võõrustab mitmeid tänavuse Prima Vista programmi üritusi.

Nagu tavaks on saanud, ulatub kirjandusfestival Tartu linna piiridest kaugemale. Seekord on Prima Vista partnerlinnaks Põlva, mis võtab Tartult kirjanduslinna teatepulga üle 9. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles