Algab konkurss kirjandusauhinnale „Esimene samm“

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pliiats
Pliiats Foto: jupiterimages.com

Kirjandusauhinnale „Esimene samm” oodatakse kandideerima kõiki autoreid oma ilukirjanduslike debüüttekstidega, mis on trükiajakirjanduses avaldamist leidnud 2014. aasta jooksul.

 

 

Preemiale saavad kandidatuuri esitada autorid ise ja/või vastavate meediaväljaannete toimetajad. Kandideerimiseks või kandidaatide esitamiseks tuleb saata vabas vormis avaldus koos autori kontaktandmetega ja koopia avaldatud tekstist ühes ilmumisandmetega.

Vajalikud materjalid saata e-postiga eks@kirjandus.ee või tavapostiga Eesti Kirjanduse Seltsi (Tartu Kirjanduse Maja, Vanemuise 19, Tartu, 51014) märgusõna „Konkurss „Esimene samm”” all. Tööde esitamise tähtaeg on 30. märts 2015. Preemia suurus on 333 eurot ja see makstakse välja stipendiumina Tartu Kultuurkapitali kirjandusfestival Prima Vista fondist.

Otsuse auhinna määramise kohta teeb 5-liikmeline ekspertžürii, mille koosseisu kuuluvad tänavu TÜ eesti kirjanduse doktorant ja luuletaja Krista Ojasaar, kirjanik Hannes Varblane, kirjanik ja literaat Berk Vaher, toimetaja ja tõlkija Triin Ploom ning „Esimene samm” 2014. aasta laureaat Erki Lind.

Preemia antakse võitjale pidulikult üle Tartus 23. aprillil, rahvusvahelisel raamatu ja roosi päeval toimuval Prima Vista eelüritusel. Kirjandusfestival Prima Vista kestab tänavu 6.–9. maini Tartus ja Põlvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles