NUKU taotleb eurorahade tagasimaksmisel ministeeriumi abi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteater
Nukuteater Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Reedel toimus sihtasutuse NUKU nõukogu korraline koosolek, kus arutati, mida hakata peale 73 000 euro suuruse nõudega, mis esitati teatrile eurorahade mittesihipärase kasutamise tõttu. 

«Palume kultuuriministeeriumilt ühekordset abi raha tagasimaksmisel,» ütles sihtasutuse nõukogu esimees Hillar Sein. «Tundub, et 73 000 eurot [mis seisis auditis - toimetus] pole veel lõplik summa. Probleeme oli ka ühe teise projektiga, kus oleks tulnud hoopis juurde maksta. Seega siis tasaarveldus. Kuni meile arvet pole tulnud, ei ole lõplik summa selge.» Teatri juht Joonas Tartu avaldas veebruaris lootust, et tagasimakstav summa võib mõnevõrra väheneda.

Ametliku arve saamiseni pole veel teada tagasimakse tähtaeg ega maksegraafik.

Kultuuriministeerium lubas teemaga tegeleda ning oma otsusest teada anda lähema kahe-kolme nädala jooksul. Hillar Sein on ühtlasi kultuuriministeeriumi teatrinõunik.

Sõltumatu auditi tulemusena peab NUKU tagasi maksma osa eelmise juhi Meelis Pai ajala Euroopa Liidust saadud projektitoetusest, sest pole seda kasutanud sihipäraselt. Tagasinõutav summa on sama suur, kui teatri ühe kuu palgaraha või terve aasta uuslavastuste väljatoomise eelarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles