Kuidas meenutab Roman Baskin isa Eino Baskinit?

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Baskini Teatri esietendus  - Mika Waltari komöödia «Hilinenud pulmaöö».  Peale etendust tähistati Vana Baskini teatri 5.sünnipäeva. Fotol Roman Baskin ja Eino Baskin.
Vana Baskini Teatri esietendus - Mika Waltari komöödia «Hilinenud pulmaöö». Peale etendust tähistati Vana Baskini teatri 5.sünnipäeva. Fotol Roman Baskin ja Eino Baskin. Foto: Peeter Langovits

Näitleja ja lavastaja Roman Baskin ütleb isa Eino Baskinit meenutades, et on olemas kuningad ja narrid, aga ka narrid kuningad ja kuninglikud narrid. Eino Baskin kuulus poja sõnul viimaste hulka.

Roman Baskin meenutas, et isana õpetas Eino Baskin teda sageli sõnadega: «Ära mängi geeniust!», lavastajana nõudis, et ta paneks tähele lavalist aktiivsust, tempot ja rütmi, teda kui näitlejat aitasid kõige rohkem õpetussõnad selle kohta, kuidas publikuga suhelda.

«Ta oli oma kutsumusele pühendunud ja inimeste maailm näis talle enamasti naljakas. On olemas kuningad ja narrid, aga on ka narrid kuningad ja kuninglikud narrid; Eino Baskin kuulus viimaste hulka,» võttis Roman Baskin kokku isa panuse Eesti kultuuri- ja teatriellu.

Ta lisas, et Eino Baskin oli nähtus – firmamärk eeskätt oma terava huumori tõttu, aga mitte ainult…

Copy
Tagasi üles