Toimetus soovitab: täna Tallinn Music Weekil

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammernaiskoor Sireen
Kammernaiskoor Sireen Foto: Kammernaiskoor Sireen

Mine ja kuula!

Festival Klaaspärlimäng esitleb : Kristallid

Miks mitte alustada festivali hoopis tõsisemas ja akadeemilisemas tempos. Kristallide kavas saab näiteks teada, millist häält teeb ja mis üldse on selline pill nagu gusli. Just selle pilli eriala on Peterburi Riiklikus Rimski-Korsakovi nimelises konservatooriumis lõpetanud Olga Shiskina, kes tuleb ja sellel pillil musitseerib. Ta on üldse esimene muusik, kes guslit sümfooniaorkestri kontekstis kasutama hakkas. Et müsteeriumilt natuke katet kergitada, ütlen, et see pill on üsna kandle moodi.

Kristallidel musitseerivad veel katalaani baritonsaksofonist Jose-Marti Frasquaier, eksperimentaalse loomuga LAB Orkester Eestist, samuti põnev ja moodne kammernaiskoor Sireen, Maria Kõrvits ja Arsise Noorte Kellade Ansambel.

Üritus algab Rotermanni Soolalaos kell 19.

Taani õhtu

Mis on Taani? See on ilusa arhitektuuri, ilusa disaini, filosoof Sören Kierkegaardi, Lars von Trieri, Hamleti, kvaliteetseriaalide ja vabaduse maa. Taani muusikast teame vähem, kui näiteks nende põhjamaiste naabrite Rootsi või Norra omast.

Taani õhtu toob publikuni viis eriilmelist noort Taani muusikagruppi. Ühes neist ja vast õhtu põnevaimas- jazzi, nüüdis-klassikat ja rock-attitude’i kombineerivas Rune Funch Picture Musicus teeb kaasa ka eelmisel aastal taani parimaks jazzheliloojaks tunnistatud eesti saksofonist Maria Faust.

Üritus algab Von Krahli alumises saalis kell 19

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles