Galerii: vaata, kuidas valitakse Underit ja Tuglast

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Režissöör Raimo Jõerand ja operaator Manfred Vainokivi alustasid peaosatäitjate valimist kavandatavasse mängufilmi «Puudutus», mille keskmes on Marie Underi, Artur Adsoni ja Friedebert Tuglase armastuskolmnurk 1917. aasta suvel.

Kahe nädala jooksul peaks kaamera eest läbi käima kokku seitse potentsiaalset Underit – Mirtel Pohla, Evelin Võigemast, Maarja Jakobson, Carita Vaikjärv, Hele Kõrve, Sandra Uusberg ja Marta Laan –, kolm Tuglast – Hendrik Toompere juunior, Mait Malmsten ja Roland Laos – ning kaks Adsonit – Kaspar Velberg ja Nero Urke. Võimalik, et keegi veel.

Kui Postimehe fotograaf reedel - Marie Underi 132. sünniaastapäeval muide - Särevi Teatrituppa jõudis, prooviti rollidesse parasjagu Mirtel Pohlat ja Hendrik Toompere juuniorit – kumbki oli saanud näkku grimmi ja selga ajastutruud rõivad.

Sünopsise järgi on «Puudutus» tõsielusündmustel põhinev kirge ja kirjandust täis lugu Marie Underi valikutest 1917. aasta kuumal revolutsioonisuvel, mida tuntakse ka mängulise Siuru kevadena. Naine tahab lahutada oma senise abielu ja abielluda armukesega, kuid satub välismaalt naasnud kuulsa kirjaniku Tuglase lummusesse.

Tegu on ühega neist projektidest, mis on jõudnud Eesti riigi sajanda sünnipäeva puhuks korraldatava filmikonkursi lõppvooru. Kui õnneks läheb, hakatakse umbes 1,5 miljoni eurost filmi väntama järgmisel aastal. Filmi toodab stuudio Filmivabrik produtsent Marju Lepa käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles