Anne Reemann: igatsen teatris loomingulisust ja rahu

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parin naispeaosatäitja on Anne Reemann, kellele ihaldatud auhinna tõi Varvara Pavlovna roll lavastuses «Igatsus». 

Tallinna Linnateatri lavastus „Igatsus“ räägib igatsusest. Oskamatusest. Purunenud lootustest. Ja sellest, et elu läheb kõigele vaatamata edasi. Briti autori William Boydi näitemäng, mis põhineb Anton Tšehhovi jutustustel „Minu elu“ ja „Tuttavate juures“, on suutnud tabada Tšehhovi üht läbivat peateemat – järelejätmatut nostalgiat kellegi või millegi järele, igatsust olla kuskil mujal, kellegi teisega või keegi teine, samas küsimata endalt, kas ma võtan midagi ette, et olukorda muuta.

Näidendi autor William Boyd oh Ghanas sündinud tunnustatud briti kirjanik, kelle muuhulgas Aafrika ja Filipiinidel aset leidvad romaanid analüüsivad tihtipeale inglaslikkuse elujõudu tänapäeva globaalses maailmas. Boyd on kirjutanud ka ametliku järje Ian Flemingi James Bondi lugudele. 2013. aastal valminud „Igatsus“, mis on tema esimene ja siiani ainus näidend, jõudis Eestis lavale esmakordselt.

Tallinna Linnateatri kolleegipreemia parima naispeaosa eest -  Anne Reemann

„Igatsuses“ mängivad: Anne ReemannRain Simmul, Peeter Tammearu (Kuressaare Linnateater),Epp EespäevMaiken Schmidt või Liis LassKristjan ÜkskülaAndrus VaarikKalju OrroElisabet Reinsalu,Helene Vannari ja Kristiina Jalasto.,

Autor William Boyd, tõlkija  Anu Lamp, lavastaja Elmo Nüganen, kunstnik Vladimir Anšon,

kostüümikunstnik Reet Aus, Valguskunstnik Gleb Filštinski, helilooja Jaak Jürisson, muusikaline kujundaja Riina Roose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles