Treff koputab kõrgliiga uksele

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Keller
Vahur Keller Foto: Jaanus Lensment

Üheksandat korda toimuv visuaalteatrifestival Treff tegi teatavaks oma tänavuse programmi. Festivali kunstiline juht Vahur Keller lubas, et 4.–6. juunini saab Tallinnas näha maailmatasemel lavastusi.

Treff kestab neli päeva, iga päev toimub seitse-kaheksa etendust. Kes programmi põhjal targa eelvaliku teeb, võib nende päevade jooksul näha maailmatasemel visuaalteatrit.

PÖFF võeti eelmisel aastal maailma A-klassi festivalide seltskonda. Kelleri sõnul on sinnapoole teel ka Treff. «Organisatsioon EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) valib tänavu mais uusi silmapaistvaid festivale. Saatsime neile Treffi tutvustuse, võib-olla saamegi sealt vastava kategooria,» ütles Keller. «Igal aastal ja ka tänavu tulevad siia suurte kvaliteetfestivalide korraldajad Šotimaalt, Sloveeniast, Soomest, Tšehhist, Saksmaalt, Prantsusmaalt ja mujalt, et vaadata, valida endale programmi ja sealhulgas ka Eesti lavastusi. Sel aastal võtsin teadlikult programmi Eesti lavastusi, mida võiks esitleda visuaalteatrina. Sisuliselt on ka Treff A-klassi festival.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles