Lühipõnevikud «Distants» ja «Kaastundeavaldus» Postimees Kinos

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kaastundeavaldus»
«Kaastundeavaldus» Foto: Kaader filmist

Algaval nädalavahetusel näeb Postimees Kinos Eesti lühimängufilmide koorekihti - psühholoogiline draama «Distants» ja põnevik «Kaastundeavaldus.» Filme näeb aadressil: kino.postimees.ee.

Kaastundeavaldus

«Kaastundeavalduse» puhul on tegu musta huumorit sisaldava põnevusfilmiga. Või peene kelmikomöödiaga, kui selleks nimetamine juba liiga palju kätte ei anna. Igatahes võtab lugu aegamisi üpris ootamatu, üllatusliku pöörde, jättes vaataja filmi lõpuks juurdlema, kas selle tegelaste käitumist juhib ettekavatsetus või olude sund. Hästi valitud tüpaažid, silmapaistev operaatori- ja kunstnikutöö – tehniliselt meisterlik ja väljapeetud teostus. Põhjust on oodata Margus Paju esimest pikka linateost, lastefilmi «Supilinna salaselts».

Distants

Üks viimaste aastate tähelepanuväärsemaid lühimängufilme. Festivaliosalusi ei jõua kokku lugeda, auhindadega on natuke lihtsam – piisab sõrmedest. Tähelennu kõrghetkeks sai kutse A-klassi kuuluva Locarno festivali lühifilmide võistlusprogrammi. Sellistesse kohtadesse satuvad siinsed linateosed haruharva. Film vaatleb isa ja poja pingelist suhet, mis areneb armastuse ja vihkamise piiril ning kulmineerub ühisel kalastusretkel, mida ootamatult takistab paati enese sisse mähkiv paks udu ja läbi selle tungivad kummalised, segadust ja kõhedust tekitavad helid. Pinge on õhus, vaataja ei tea, mis järgmisel hetkel juhtuda võib, sedagi mitte, mis saab žanrist: kas psühholoogiline draama ei muutu mitte põnevikuks või koguni õudusfilmiks.

Postimehe tellijad saavad Postimees Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimees Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles