Leslie Da Bass andis välja uue singli. Kuula allolevalt lingilt ka lugu

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leslie Da Bass
Leslie Da Bass Foto: Mati Hiis

"Purjus" on esimene singel sügisel ilmuvalt albumilt, mis nagu Leslie Da Bassi puhul traditsiooniks on saanud, ei anna eriti ülevaadet, milliseks kujuneb albumi kõlaline tervikpilt.

„Seda lugu tehes tundsin natuke nagu mingit moodsat ängi. See, et räägitakse ainult sellest, mida ei tohi. Kõik on nii hillitsetud ja reglementeeritud, mida öelda, kuidas olla ja käituda, et mitte saada kohe hukka mõistetud. Kogu informatsioon, mis meid ümbritseb ja mida aju paratamatult töötleb. Päeva lõpuks nii väsind on samm, et ei jõua enam olla normaalselt ja raamis. Loo sõnum ei ole 1:1 joomisest, vaid kirjeldab meelteseisundit, kus kõike saab nii palju, et sa pole enam adekvaatne mitte millestki aru saama,” avab Leslie enda uue loo olemust.

Leslie Da Bass aka Leslie Laasner on mitmekordselt pärjatud Eesti aasta elektroonikaartist ning parima pop-plaadi, hittloo ja uustulija tiitli võitja. Ta on kirjutanud ja väljastanud erinevate koosseisudega ja soolona ligi 20 täispika albumi jagu muusikat. Leslie Da Bassi nime alt hakkas Leslie muusikat ise välja andma 10 aastat tagasi. See periood on formuleeritud läbi nelja albumi – debüüt ”Touch”, kodus teki all salvestatud salapärase alatooniga ”Nights by Open Windows”, aasta elektroonikaalbumi tiitliga pärjatud eestikeelne ”Minu kuningriik” ning viimane, 2013 ilmunud ”Times New Roman”.

Lesliel on olnud kandev osa legendaarsete Eesti bändide tekkimisel – olles esimese industrialmetal grupi Pedigree ja indielegendi Borax sünni juures, samuti kaastegev klubiprojekti Holmes koosseisus. Hiljem teada kui elektropop-sensatsiooni HU? lugude kirjutaja ja bassimängija ning on nüüdse sooloprojektiga Leslie Da Bass aina enam tuntust kogumas.

Viimase aja tegevuste hulka kuulub Lesliel üha tõsisemalt maalimine. Esimene soolonäitus toimus eelmise aasta sügisel tema enda kodus, hetkel on näitus avatud Berliinis. Sügisel on oodata koos albumiga ka uut maalikollektsiooni.

Valmivast albumist räägib Leslie: ”Uus album on valdavalt eestikeelne, mõningate inglise keelsete sutsakatega, ning valmib kodus. Proovin alati teha albumi eelnevast natuke erinevama ja leida salvestuseks mõne koha, mis oleks mu mõtetega otseselt seotud. Eelmine kauamängiv oli stuudioalbum, seekord salvestan uues kodus. Kõlaliselt tuleb plaat taaskord elektrooniline, eelmisega võrreldes ehk veel elektroonilisem. Album tuleb ka läbi ja lõhki eklektiline, mis taaskord Leslie Da Bassi tunnusjoon. Plaadilt leiab mõjutusi kogu Leslie Da Bassi kirevast muusikalisest taustast kindlasti.”

Leslie Da Bassi uus lugu ”Purjus” on saadaval olulisemates digikanalites, teiste hulgas Spotify, Deezer, iTunes.

Kuula singlit Spotifys: http://spoti.fi/1yN7Thd

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles