Korraga köitev ja mõtlemapanev

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calia Read «Haruta mind lahti»
Calia Read «Haruta mind lahti» Foto: Raamat

Lugeja romaani külge naelutamine ei ole kerge töö, kuid psühholoogilise põneviku «Haruta mind lahti» autor Calia Read tundub seda oskust tõeliselt hästi valdavat. Nii et kohe alguses tuleks hoiatada: kui plaanid selle raamatu kätte võtta, siis arvesta, et selle käest panemine saab olema ülimalt keeruline. Mina ei suutnud seda enne paarisaja lehekülje läbilugemist ja ka siis oli see väga raske.

Lugu sellest, kuidas noor tütarlaps Naomi on ühtäkki lukustatud hullumajja ja lugeja ei tea, miks, on tõeliselt haarav. Selles on kõik, mida heast raamatust oodata: kuum armulugu, kuritegu, psühholoogilised raskused, tõeline armastus ja üllatavad pöörded. Kui suur osa põnevikest kipub jääma pinnapealseks ja keskendub vaid põnevale süžeele, siis Read on suutnud lugu jutustades avada ka tegelasi ja nende raskusi.

Naomi hullumajja sattumise lugu hargneb lahti läbi tema meenutuste ja kõrvalepõigete paari kuu tagusesse aega. Tal tekib särisevalt kuum armulugu, mille kirjeldus ja käik toob kananaha tõenäoliselt pea iga naisterahva ihule. See on üliintensiivne ja kuum. Samal ajal aga meenutab ta, kuidas kõik sai alguse Lanchaniga, kellesse ta armus juba 12-aastaselt, kuid kes siiani teda hullumajas külastab ja talle lootust annab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles