Kosmosevallutus

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Public Service Broadcasting- Race For Space
Public Service Broadcasting- Race For Space Foto: Kuvatõmmis

Public Service Broadcasting

The Race For Space

Test Card Recordings

Hinne: 4

Public Service Broadcasting on teinud albumi kosmose vallutamisest. Londonist pärit duo on võtnud arhiivilindistused, lisanud need oma muusikale ja nii jutustatakse lugu inimkonna ajaloo ehk suurimast edukast püüdlusest. Bänd ise ei laula, sõnalise osa teevad ära meisterlikult paigutatud lindistatud hetked ajaloost. Järjest kirjeldatakse kõiki tähtsamaid sündmusi: sputnikud, Gagarin, Apollo programmi edu Kuu vallutamisel.

Kõlalt meenutab PSB Airi (seos albumiga «La Voyage Dans La Lune» on kerge tekkima), kohati sarnaneb Mike Oldfieldiga. Side tekib ka Pink Floydiga, aga nendega pole kõlaliselt nii palju ühist ja pigem atmosfäärilt ning ülesehituselt (mitte kõlalt) sarnaneb see enam Roger Watersi sooloprojektide kui Floydiga tervikuna. Kui võiks arvata, et album kosmosest on tugevalt elektroonilise kõlaga, leidub siin lisaks elektroonilistele helidele ka palju kitarri ja «päris» löökriistasid ning stiililt liigutakse nii diskosse kui dream-popʼi, püsides enamasti rokiliku elektropopi helides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles