Mida arvab Postimehe žürii filmist «Fast Eddy vanad uudised»?

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Fast Eddy vanad uudised»

Stsenarist, režissöör ja operaator Marko Raat

Produtsent Ivo Felt

Allfilm 2015

TIINA LOKK

4

Huvitav ja üllatuslik persoon, kelle elu avades koorub välja mitu põnevat teemat. On inimlikku traagikat ja üldistusjõudu. Portreteeritava filmitud kroonikakaadrid hoiavad huvi üleval ka siis, kui lugu ise pisut ekslevaks muutub. Ainult pikkust on saanud natuke liiga palju.

OLLE MIRME

4

Hämmastavalt mitmekihiline film. Peamiselt elu roppuse ja madaluse jäädvustamisega leiba teeninud väliseestlasest telemees kustub meie silme all. Sellest esmapilgul suvalisest «Toronto Võsapetsi» lahkumise loost koorub aga ribureas suuri küsimusi ja mõtteid – nii sügavuti kui laiuti. Kahju ainult, et filmitegijad temani kübe liiga hilja jõudsid. Eluküünla leek hubiseb juba liiga nõrgalt, et loo kõiki salasoppe valgustada suudaks.

ROMAN BASKIN

4

Ühelt poolt tekib küsimus, et milleks see film!? Meil jääb Eestis portreteerimata suur hulk väga markantseid inimesi, kes on andnud väärika panuse eesti kultuurilukku. Siin aga telereporter, kes käis laipu ja tulekahjusid filmimas ja kelle materjalid tunduvad praeguseks enamasti väärtusetud. Teisalt jälle on film huvitavalt ja profilt tehtud, inimlik traagikamõõde tõuseb valusalt esile. Pealegi üks filmi huvitavamaid tegelasi jääbki kaadri taha, nagu Maximilian Schelli dokis Marlene Dietrichist. Igal juhul ükskõikseks ei jäta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles