Legendaarne kitarrist Joe Satriani esineb esmakordselt Eestis

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Satriani
Joe Satriani Foto: Kuvatõmmis

Kontsert toimub 19. oktoobril Rock Cafe´s, uksed avanevad kell 21.00. Maailma üks parimaid ja tunnustatumaid kitarriste esitleb kuueliikmelise bändiga vanu klassikuid ja 24. juulil välja tulevat albumit „Shockwave Supernova”.

Virtuoos pole siinkohal ülearu öelda. Äärmiselt tehniline ja tehniliselt äärmuslik kitarrist Joe Satriani on võitnud kõik võimalikud rokikitarri ajakirjade auhinnad (korduvalt) ja on 15 Grammy nominatsiooniga teisel kohal maailmas kui enimate nominatsioonidega isik, kes kunagi kujukest koju viia pole saanud.

Endine Deep Purple´i kitarrist teeb alates 2008 aastast hard rock bändi Chickenfoot, kuhu kuuluvad kunagised Van Haleni liikmed Sammy Hagar  ja Michael Anthony  ning Red Hot Chili Peppers´i trummar Chad Smith. Satriani maagiaga on tegemist teinud muuhulgas Mick Jagger, Alice Cooper, Spinal Tap ja hiljuti Nick Minaj, kelle loos „Right Thru Me” kõlab sample Satriani 1989 aasta hititst „Always with Me, Always with You”.

Mees kitarriga on välja andnud 14 sooloalbumit, kaasa arvatud 1987 aasta multi-platinumiks tõusnud „Surfing With The Alien”, „Swans And Wormhole Wizards (2010), klassikud nagu The Extremist (1992), Crystal Planet (1998) ja Super Colossal (2006) ning 2013 aasta Unstoppable Momentum, mille kohta pajatas Satch järgmist: “Nende ava-akordide kuulmine meenutas mulle seda kui olin väike poiss ja just avastanud uue loo ning tahtsin seda mängida 100 korda päevas. Mäletan, kuidas jätsin koolisööklas söömata, selleks et liduda koju ja kuulata Jimi Hendrix Band Of Gypsys – Live At The Fillmore´i. See oli mu lõuna, ma ei suutnud olla eemal sellest muusikast. Tundsin end samamoodi, selle uue asjaga, mille kallal töötasin”.

Mis puudutab tema kauapüsivat staatust kuue-keele kuningana, näeb Satriani seda teise nurga alt: ”Minu jaoks läheb muusika enese sees kandmise põnevus kitarrimängust kaugemale ja see on eriti tõsi selle albumi puhul. Kitarrimängimine on lõbus ja füüsiliselt põnev nagu kõik hullumeelsed spordialad või mitmed kunstiprojektid aga muusika haarab kogu mu olemuse. See on füüsiline, see on südames, mõistuses, hinges ja emotsioonides. Kõik tulistab samaaegselt ja sina oled kadunud selles hetkes, sa higistad, hüperventileerid – kõik läheb selle sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles